Kelios priežastys, kodėl reguliarus pusryčių valgymas padeda netekti svorio arba išvengti didėjimo:

  • Papusryčiavus nesijausite alkanas vėliau dienos metu, taip išvengsite užkandžiavimo ir persivalgymo vakare. Jei nepapusryčiausite, vėliau jausitės išalkęs ir bus daugiau pagundų suvalgyti ką nors greitai pasiekiama – pvz. saldumynų. Taipogi, užsitęsęs nevalgymas – kai nepavalgot pusryčių – gali padidinti organizmo insulino atsaką, taip didindamas riebalų atsargas ir svorio augimą. Iš tikrųjų, nepusryčiaujant padidėja nutukimo rizika.
  • Reguliariai pusryčiaujantys žmonės linkę valgyti sveikesnį, maistingesnį ir turintį mažiau riebalų maistą. Nepapusryčiavus, yra didesnė tikimybė, kad per visą likusią dieną nebus suvalgyta  vaisių ir daržovių.
  • Pusryčių valgymas suteikia energijos, padidina fizinį aktyvumą visos dienos metu. Sveiki pusryčiai papildo kūną  energetinėmis atsargomis, taip pat papildo glikogeno atsargas, o jis savo ruožtu tiekia gliukozę. Nepapusryčiavus sumažėja fizinis aktyvumas.

 

Jeigu nepusryčiaujate norėdami sutaupyti laiko ar tikėdamiesi sumažinti suvartojamų dienos kalorijų kiekį, susimąstykite, ypatingai jei norite kontroliuoti kūno svorį.